Diseri Dóra: A Beköltöző Show

Ezt a bejegyzést már az új szobából írom. Egy nappal az első adás előtt költözhettünk be ide, a végleges helyünkre. Az augusztust és a szeptembert még egy ablaktalan szobában dolgoztuk végig, ahol a „friss” levegőt az jelentette, ha bekapcsoltuk a légkondit…

 

Szóval mindenki örült az új szobának, ahol már mindenkinek van asztala, majdnem) mindenkinek számítógépe és ahol - nem utolsó sorban - nyithatóak az ablakok. És az utcára néznek. Pontosabban arra a „medencére”, amit mi MTV-sek csak „kacsaúsztatónak” hívunk. (Ez tulajdonképpen egy feszített víztükör a főbejárat mellett, ami csak azért van, mert „szép”. Este ki van világítva, tavaly pedig egy kacsapár költözött ide a Dunáról, akik konkrétan itt éltek, ezért is ragadt rá a medencére a „kacsaúsztató” név. ) A költözés napjára behoztam a kamerámat. Megpróbáltam megörökíteni, ki hogyan lakja be az új helyet.

Mára belaktuk. És nemcsak parafatáblánk meg tévénk van, hanem gyűlnek az adásokkal kapcsolatos „ereklyék” is. A chilei bányásztól kapott kő, a stábfotók, a pestszentimrei gyerekek zászlói….Lehet, lassan újra költöznünk kell… Ha így folytatjuk, hamar kinőhetjük ezt a szobát is :)